Wanneer jij een auto nodig hebt zijn er vandaag de dag een stuk meer mogelijkheden dan enkel het kopen van een auto. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een auto te leasen, huren of delen. Deze manieren maken het voor je mogelijk om gebruik te maken van een auto, zonder dat je enorme vaste lasten creëert voor jezelf. Wel is het belangrijk dat je goed weet wat voor mogelijkheden je allemaal hebt voordat je gaat kiezen.

 

Maak gebruik van autolease

Autolease is een vorm van het huren van een auto. Je zult namelijk van een leasebedrijf een auto krijgen onder een aantal voorwaarden. Een van deze voorwaarden zal bij een lease.auto zijn dat je een bepaald bedrag per maand zult moeten betalen. Wanneer je ervoor kiest om een auto te gaan leasen is het wel belangrijk dat je gaat kijken naar welke vorm van leasen het beste bij je past. Zo kun je onder andere kiezen uit operational, full operational en financial lease. Elke vorm van leasen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Niet elk punt weegt voor iedereen even zwaar mee, vandaar dat niet iedereen ook voor dezelfde vorm van leasen zal kiezen.

 

Wat houdt financial lease nou eigenlijk in?

Als je ervoor kiest om gebruik te maken van financial lease zul je een contract sluiten waarbij jij eigenlijk een kredietlening krijgt. Je zult namelijk na het volledig te hebben afbetaald van de auto, eigenaar worden van het voertuig. Wanneer je deze deal sluit, zal de auto op naam van de leasenemer te komen staan en jij bent er vanaf dat moment verantwoordelijk voor. Omdat de auto bij de leasenemer op de balans komt te staan zul jij moeten betalen voor de wegenbelasting, verzekering en eventuele schade. Houd er overigens rekening mee dat het bij een financial leasecontract verplicht is om een allrisk verzekering te nemen. 

 

Kiezen voor operational lease

Ook zijn er een hoop mensen die ervoor kiezen om gebruik te maken van operational lease. Dit is een vorm van leasen waarbij de auto het bezit blijft van de leasemaatschappij. Jij zult in dit geval dus geen eigenaar worden van de auto. Ook ben jij niet de persoon die moet opdraaien voor de schade wanneer er iets met de auto gebeurd. Houd er wel rekening mee dat hier bepaalde voorwaarden aan verbonden zitten.