In Nederland maken veel mensen dagelijks gebruik van hun auto. Daar zijn verschillende redenen voor. Toch is de voornaamste reden dat zo veel mensen dagelijks hun auto gebruiken het feit dat dit het meest comfortabele en handige vervoersmiddel is voor in Nederland. Het is namelijk zo dat je in Nederland overal gemakkelijk kunt komen met de auto, terwijl dit op de meeste andere manieren een stuk meer moeite kost. 

 

Waarom is het hebben van een auto belangrijk?

Als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer wilt reizen, zal het erg lastig zijn om bepaalde plekken te bereiken. Daarom is het voor veel mensen erg vervelend als hun auto kapot is. Zij kunnen dan ineens niet meer zomaar op hun werk komen en dat levert hen vaak een hoop problemen op. Wanneer je auto onverwachts kapot is, bijvoorbeeld door een ongeluk of door een motorisch probleem, is het fijn om te weten welke andere opties je hebt dan het direct kopen van een nieuwe auto. 

 

Je nieuwe auto laten financieren

Wanneer je op dit moment niet genoeg geld achter de hand hebt om een nieuwe auto te kopen of je geld liever ergens anders voor gebruikt, kun je ervoor kiezen om een autofinanciering te gebruiken om je auto te kopen. In dat geval leen je geld voor het kopen van een nieuwe auto. Vervolgens zul je dit bedrag in termijnen afbetalen. Dat is handig, want je hoeft het hele bedrag dan niet in één keer te hebben, maar kunt maandelijks een kleiner bedrag betalen zodat je uiteindelijk toch het hele bedrag betaalt. Ook betaal je rente over zo’n lening, dus onder aan de streep is het direct kopen van een auto wel voordeliger. Ditzelfde geldt bij het financieren motor. Het principe is hierbij precies hetzelfde, het enige verschil is dat je een motor laat financieren in plaats van een auto. 

 

Een auto leasen

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een auto te leasen. Hierbij is de auto waarin je rijdt niet jouw eigendom, maar mag je er voor de duur van je leasecontract in rijden. Je betaalt dan maandelijks een bepaald bedrag zodat je in de auto mag rijden. Het grote voordeel hiervan is het feit dat je zelf niet opdraait voor de overige kosten die een auto met zich meebrengt. Je betaalt wel bijtelling over de auto, maar het onderhoud, de wegenbelasting en alle overige kosten, met uitzondering van brandstof, zijn allemaal voor de rekening van de leasemaatschappij. Je weet dus zeker dat je altijd een auto tot je beschikking hebt, zonder dat daar onverwachte kosten bij komen kijken.