Bij het afsluiten van een hypotheek is het erg belangrijk om je hier eerst goed in te verdiepen. Na een hypotheek te hebben afgesloten zul je hier namelijk tussen de 10 en 20 jaar aan vast zitten. Bovendien zijn er grote verschillen tussen de verschillende hypotheken. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed weet wat je mogelijkheden zijn en wat het beste is voor jou.

 

Het afsluiten van een hypotheek

Wanneer jij een hypotheek gaat afsluiten is het verstandig om eerst eens goed na te denken over het bedrag. Vaak zul je een bedrag in gedachten hebben om een huis te financieren, maar je kunt het beste eerst eens naar een expert gaan. Door een te hoge hypotheek af te sluiten kun je er namelijk voor zorgen dat je erg moet opletten met het maken van overige kosten. Bovendien kun je in de problemen komen als jij je baan kwijtraakt. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Ook is een hypotheekrente 20 jaar vast wanneer je een hypotheek afsluit. Het moment waarop je de hypotheek afsluit kan dan ook een groot verschil maken. Je zult je misschien afvragen “hoeveel kan ik lenen?”, dit kun je eenvoudig beantwoorden door een test te doen online.

 

Verschillende soorten hypotheken

Naast dat je gaat kijken naar de grootte van de hypotheek en de rente bij verschillende banken, zijn er nog een aantal andere zaken waar je over na moet denken. Bij het zoeken van een goede hypotheek is het erg verstandig om naar kleinere banken te gaan. Deze bedrijven vragen vaak een lagere rente en bovendien heb je hier meer ruimte om te onderhandelen. Ook is het handig om te weten dat er verschillende soorten hypotheken zijn. Zo heb je onder andere een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek. Naast deze hypotheken heb je ook nog een hybride hypotheek, beleggingshypotheek en een aantal andere mogelijkheden. Bij deze hypotheken verschilt de manier waarop jij aantoont dat je de hypotheek af kunt betalen in de toekomst en ook hoe jij deze uiteindelijk af gaat betalen. Bij een beleggingshypotheek laat je namelijk kijken naar je bezittingen, terwijl je bij een lineaire hypotheek naar je vermogen en loon laat kijken. Ook zijn er hypotheken waarbij je maandelijks vaste lasten hebt. Dit terwijl je, wanneer je een vast rentepercentage betaald over de nog te betalen hypotheek, steeds minder zult gaan betalen per maand.