Het is een moment waar iedereen zich in zal herkennen. Je staat voor je kledingkast en hoe vol die ook is, je slaagt er maar niet in om een geschikte outfit uit te kiezen. Aantrekken en vervolgens terug in de kast hangen, het herhaalt zich enkele keren voordat je dan toch maar een beslissing neemt. Een beslissing waar je niet helemaal tevreden mee bent, maar je moet nu eenmaal iets aandoen om de deur uit te kunnen. Als je denkt dat jou alleen dit overkomt, kunnen we je snel gerust stellen. Dagelijks overkomt ontelbaar veel mensen hetzelfde. Met de tips hieronder zorg je ervoor dat je voor elke dag, voor elke mood en voor elke gelegenheid de gepaste outfits in je kast hebt hangen.

Een outfit naar jouw stijl

Iedereen heeft een unieke en persoonlijke smaak en dat maakt outfits net zo boeiend en fascinerend. De ene gaat voor veel kleuren en vrolijke prints, de andere houdt het liever op sobere kleuren zonder al te veel opzichtige motieven. Wat je smaak en stijl ook is, kies altijd voor kleding waar je je goed in voelt. Een kledingkast vol hangen met kleding die je zelf niet graag ziet, maar waarvan je denkt dat anderen het mooi vinden, is nooit een goed idee. Elke dag opnieuw zul je dan keuzes moeten maken die je een oncomfortabel en onwennig gevoel geven.

Een outfit die past bij de gelegenheid

Je goed voelen in je outfit is de eerste stap, maar de volgende stap is al iets moeilijker. Nu ga je binnen je persoonlijke stijl op zoek naar outfits die aangepast zijn op verschillende gelegenheden. En dagje op het werk vraagt andere kledij dan een avondje stappen of binge drinken met de vrienden. Een verjaardagsfeestje van je kleine neefje vraagt dan weer een andere outfit dan het huwelijk van je broer bijvoorbeeld. We willen hier niet zeggen dat je een fortuin moet uitgeven aan kleding, maar een zekere mate van variatie is een must. Wist je trouwens dat je door andere combinaties te maken met dezelfde kledingstukken een heel andere look kunt creëren?  

Een outfit aangepast aan de dresscode

Een laatste belangrijk punt waar je rekening mee moet houden, is de uitnodigingen die een dresscode hebben. Vaak zal het hier gaan om de officiële en plechtige gelegenheden, huwelijken of themafeesten bijvoorbeeld. De goede raad is om te wachten tot de gelegenheid zich voordoet. Dresscodes kunnen zo uiteenlopend zijn dat het zinloos is je hier op voor te bereiden.