Heb je de wintersport al geboekt en ga je ook in de zomer nog eens lekker op vakantie? Dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. En dat kan alleen als je je goed hebt voorbereid. Je boekt je reis en je verblijf ruim vooraf en zorgt ook direct dat je skipassen hebt. Vooraf pas je je outfits en kijk je of je ski's nog voldoen of dat ze nog geslepen en gewaxt moeten worden. Maar vergeet je niet iets? Het is natuurlijk wel belangrijk om voor iedere reis een reisverzekering af te sluiten. Dit is niet zo moeilijk, maar het is wel een onderdeel dat snel over het hoofd wordt gezien. Daarom is het een stuk gemakkelijker om direct een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Is een doorlopende reisverzekering iets voor jou?

Vast wel. Als je meer dan 2 weken per jaar, aaneengesloten of niet, op reis gaat, dan is een doorlopende reisverzekering echt iets voor jou. Je kunt deze doorlopende reisverzekering online afsluiten. Daarbij heb je nog de keuze om de doorlopende reisverzekering wat uit te breiden. Wil je verzekerd zijn van medische zorg in het buitenland? Dan kun je dit als aanvulling nemen. Dat is goed om te weten wanneer je op wintersport gaat. Ga je, in de zomer, op een scooter een Grieks eiland verkennen? Dan is een aanvullende doorlopende reisverzekering tegen vakantie-ongevallen wel een aanrader.

Ga je niet op vakantie maar verhuizen?

Dan heb je nog veel meer te regelen. Niet alleen moeten dan alle spullen van je oude woning naar de nieuwe, de kans is ook groot dat je nog flink aan de klus moet om de nieuwe woning helemaal naar je zin te krijgen. Heb je een huis gekocht of ga je naar een huurhuis? Dat maakt voor dit proces maar weinig uit. Al zul je in een huurhuis minder groots gaan klussen voor je er gaat wonen.

Woonverzekeringen afsluiten voor je nieuwe huis is belangrijk

Ga je naar een koophuis? Dan zul je minimaal twee woonverzekeringen afsluiten. Het gaat dan om de opstal- en de inboedelverzekering. Ga je naar een huurhuis? In dat geval heb je genoeg aan het afsluiten van de inboedelverzekering. De opstalverzekering is verplicht om af te sluiten voor huiseigenaars. Huur je je huis? Dan is deze woonverzekering inbegrepen bij de huur die je maandelijks betaalt. Het is belangrijk om je verzekeringen goed te regelen. Dat kan je, op termijn, veel ellende en extra kosten besparen.